Nyheder

2. November 2022:
Fjends Folkeblad
Fjends folkeblad

20. Oktober 2022:
Vi er nu på startlisten til Rally Stoholm 2022 4. & 5. November. Kom og oplev rally tæt på.
Rally stoholm Stonehill 2022


Uddrag af tidligere nyheder:
25. Juni 2022:
Årets til dato varmeste dag kostede blod, sved og op til flere sæt dæk. I forbindelse med DM ugen i Aalborg for alle sportsgrene under Dansk idrætsforbund, var rally også på agendaen. Der skulle i alt køres 6 hastighedsprøver på Flyvestation Aalborg, som noget utraditionelt bød på alt fra brede landingsbaner, –til at det gik over stok og sten, eller nærmere på stålkøreplader og græs. Prøvernes karakter og varmen kostede godt på dæk, som havde svært ved at kunne holde strækningerne mellem service pauserne, og på 4. hastighedsprøve mistede vi koblingstrykket. Dog kom vi i mål på ptøven og kunne komme frem til tidskontrolzonen, og få tilkørselstid i service. Vi var klar med udluftet kobling til hastighedsprøve 5 & 6, men på sidste omgang af den sidste hastighedsprøve kogte koblingsvæsken, og vi måtte afslutte med lavere hastighed. Vi kom mål, og gennemførte, – ingen topplacering, men slet ikke sidst.

4. Juni 2022:
Dagen var afsat til træning i den nye Open Corsa OPC fra Stengg Motorsport i Østrig, da startskuddet til Yokohama Mesterskabet i Stignæs ved Skælskør gik. Området som i Yokohama sammenhæng er kendt som “Skælskør ringen” havde fået tilføjet en lille ekstra udfordring som delte vandene. Det ekstra stykke bød på glat underlag, støv, vand, og skarpe manøvre i bilen, hvor vi fik virkelig mulighed for at mærke bilens grænser. Vi fik afprøvet kørestil, og skulle mange forhindringer igennem, hvor vi måtte passere andre biler på hastighedsprøven, men på trods af det, samt en tids-straf for overskridelse af målfelt, så kunne vi kører i mål på en 3. plads.
Yokohama 0406 2022

21. Maj 2022:
Vådt, tørt og meget vådt Hill Climb i Lindum skov. Der var historisk motorsport på programmet, og dermed blev den gamle, men meget potente Opel Kadett Rallybil taget i brug, som et godt våben i kampen om topplaceringerne. Med omskifteligt vejr, og meget tæt læb blandt mere end 40 biler, blev til til en plads på podiet med en bronze placering i den ultimativ hårdeste Hill Climb klasse.

24. April 2022:
2022 er nu skudt igang, efter en alt for lang ufrivillig pause. Der er ikke bare fyrret op under hele holdet igen, men også en ny bil i garagen. En Opel Corsa OPC bygget af ‘Stengg Motorsport Østrig, og klargjort til det danske GR.E reglement, hvor turboen er begrænset med 29mm restrictor. Alligevil kan bilen leverer imponerende 305NM og mere end 200HK.
Rally Special i Yding ved Horsens var ilddåb for både bil og kører, hvor den nye bil skulle testes. Der blev justeret og trænet, og sat en tid det kunne sætte os ind på en 4. plads, men det egentlige mål var at få bilen testet og justeret. Næste gang det går løs er til mesterskabstællende løb i Yokohama Mesterskabet og der efter Dansk Super Rally tællende løb, som bla-Rally Aalborg
Yding 22

30. Marts 2022:
Det er nu sikkert;
at Kenn sætter sig i førersædet igen i 2022. Det er ikke den eneste spændende nyhed, da der er en ny bil i Teamet 🏁🚗 Bilen afsløres de. 14. April 2022, og en en potent turboladet sag i sin klasse.

11. September 2021:
Back on Track! Fysisk er der et langt stykke vej endnu for Kenn før kroppen er tilbage i topform. Med lægelig billigelse, og hjælp fra venner og andre kører, deltog Kenn d. 11. September i Dansand Hill Climb. Selvom det er rigtig mange måneder siden, så sidder ræset stadig i kroppen, og der kunne køres en klassesejr hjem, samt en 2.plads i det gennerelle klassement ud af de 45 deltagne biler.
* 21. September –Desværre er fremtidsudsigterne pt. ikke lovende for Kenn. Vi håber at kunne komme tilbage i løbet af 2022🤞.
Dansand hillclimb 11 09 2021

20. April 2021:
Efter en operation af 1. kører, Kenn Rasmussen, som har givet følgeskader, må vi desværre meddele at det foreløbigt ikke vil være muligt at deltage i motorløb. Prognoserne er pt. meget usikre ifht. hvornår det vil være muligt at genoptage aktiviteterne.

1. Marts 2021:
Vi er nu meget tæt på at kunne melde klar til 2021, hvor vi får den brølende bil ud på nogle krævende hastighedsprøver. Den fysiske træning er godt igang, og bilen bliver trimmet. Følg med her på siden.

Uddrag af tidligere nyheder:

18. Juli 2020:
2020 har på mange måder været et anderledes år, og på samme måde har det påvirket motorsporten over hele verden. Men den 18. juli var vi igen sluppet fri, til en helt særlig rallytest, afviklet i super god show stil, hvor der konstant var biler på hastighedsprøverne til glæde for de mange tilskuere. Se mere under billeder og video

8. Oktober 2019:
Fra avisen Viborg-Nyt

28. September 2019:
Frijsenborg Hillclimb ved Hammel blev årets finaleløb i Hillclimb mesterskabet. I løbet af dagen var tiderne nervepirrende tætte og placeringerne skiftende. På sidste heat hentede vi lige præcis nok til at kunne rykke en placering frem, og køre i mål på en 1. plads, med blot få hundrededele af et afgørende sekund til nr. 2 er der en god afslutning på sæsonnen at stå øverst på podiet til afslutningsløbet. Det betyder også at vores placering i det Danske Historiske Motorsports mesterskab for Hill Climb & Sprint, bliver vinder i klasse 12.

*Det har ikke være muligt at få de fornødne tilladelser til afslutningsløbet på fyn, derfor blev Frijsenborg løbet afslutnings løb)

22. Juni 2019:
Her og nu, skal bilen på sommerferie frem til d. 10. & 11. Juni hvor det går løs til Munkebjerg løbende i Vejle. Men først skal bilen serviceres og gøres klar til top præstationer. Der er desværre ikke altid så langt fra succes til det modsatte, hvilket vi fik at mærke på Nordsjælland med ræs både Lørdag og Søndag i pinsen. Fra generelt hurtigste bilen på hastighedsprøven, til at udgå med en knækket barearm til venstre forhjul, -hvilket resulterede i at vi med 160 kmt gled hen af asfalten uden forhjul og gennem en chikane, kort før mål.
Det positive var at ingen slog vores tid som generelt hurtigst på hastighedsprøven.

Men på med hjelmen igen: Vi fik hurtigt lappen bilen sammen igen, med ny forskærm og en bærearm, så vi den 22. Juni kunne indtage bakkerne i Rebild, med mål i Gl. Skørping. Her var vi tilbage i en fornuftig form, og fik pokal med hjem som nr. 2 i klassen med 1 sekund for meget på stopuret. I forhold til Mesterskabet for Sprint og Hill Climb for de klassiske biler og manglende point fra sjælland skal speederen helt i bund.

21. Maj
Efter succesfuld Hill Climb i det nordjyske ved Brinkhus Hill Climb d. 11. Maj 2019, med top placering i det samlede felt og en sølvpokal at slutte dagen på, er vi klar til næste udfordringer.
Både d. 8. & 9. Juni er der historisk ræs i Græsted på Nordsjælland, og der forventes 20.000 tilskuer til arrangementet som afholdes ifbm. med det tilbagevendende veterantræf.
Begge løbsdage er tællende i mesterskabet for historisk motorsport.

Gennemført og krævende HillClimb på Sydfyn d. 20. Oktober:
Med våde efterårsveje startede træningsgennemkørslen i de fynske bakker, men efter frokosten da vi startede på de tællende var solen brudt igennem skyerne, og det bød på det flotteste efterårsvejr, og tørre veje. Det satte fart over feltet, og vi kunne køre en generel 4. plads hjem ud af de 47 biler, og 1. plads blandt rallybilerne.
Succes ved 1. Hill Climb d. 22. September:
En fantastisk start. Det er skønt at køre Opel igen 🙂
Med start fra de flotte omgivelser ved Pøt-Mølle kro ved Frijsenborg slot, var det en hurtig og krævende hastighedsprøve, hvor der skulle kæmpes om hvert hundrede del af sekunderne.
Med det omskiftelige vejr, den konstante stigning i terrænet og de krævende glatte sving hvor de første deltagere allerede under tidstagningen til træning røg af vejen, var det kombinationen af både fart og stabilitet som gav os en 1. plads i klassen, og topplacering i det samlede felt på 52 biler.

Ny, -klassisk bil, klar til start med test d. 15. September:
Med den potente Opel Kadett E (KRB) bygget efter reglementet for klassisk rallybil er vi klar til start på nye udfordringer.
Lyden fra de mere end 250HK er rå, og med den semi sekvientielle dog-box gearkasse, samt en vægt på kun 960 kg er det en aggressiv sag,
der er konkurrencedygtig med de langt mere moderne biler i rally, rallysprint og kan ligeledes deltage i specialprøver som Hill Climb konkurrencer.

Kort sagt en bil der kan det hele…

Yokohama Mesterskabet, Yding d. 19. Maj 2018:
Der var fuld fart på under forrige afdeling af rally/sprint tuneringen Yokohama Mesterskabet.
Denne gang var det Mikkel Rasmussen, der som kun 14 årig kunne sætte sig i co. driver sædet som navigatør på de krævende prøver,
hvilket var ilddåb af format. Løbet blev afviklet som et rally-sprint, med masser af publikum, speaker, og afviklingen foregik
på et og samme vejforløb, hvor den 10 km lange hastighedsprøve blev vendt til modsat kørselsretning midt på dagen.
Reglementet var også det eneste der mindede om et rally-sprint, hastighedsprøverne var rendyrkede om krævende rallyprøver,
hvor de varme tjære flere steder på strækningen gjorde vejene glatte som til et vinterrally.
Her er et videolink til on-board optagelserne inde fra bilen på 4. hastighedsprøve: https://youtu.be/yc6JO6L99l8

7. April til Yokohama Rally Grand Prix i Kongensbro, kom vi trods en mindre snurretur godt i mål på en 5. plads og fik gode point i mesterskabet. Se billeder fra dagen under ‘Billeder & Video.

Rally Denmark d. 4. + 5. November 2017:

Hård exit på Rally Denmark 2017

Rally Denmark var en fantastisk oplevelse på trods af vores lidt voldsomme udtjekning, hvor vi røg af vejen med 173 kmt. efter GPSén på prøve 9.
Det var sidste omgang på hastighedsprøven, og med samme fart og placering på vejen, at vi efter et hop fik en heftig snurretur gennem et hegn og stoppede først flere hundrede meter inde på marken.
Udover ‘lidt ømhed i kroppen, og et par blå mærker og en bil der skal have lidt mere kærlighed end en polering kan klare, har alle det godt
Tak til de flinke og hjælpsomme officials, og redningsfolk som hurtigt var på stedet.

Hvis vi ser bort fra den afslutning på lørdag aften, var det helt igennem et super godt rally, med rigtig gode hastighedsprøver, fart på bilen i mørket, og en helt suveræn indsats af vores serviceteam.

Uddrag af tidligere nyheder:

17. Juni 2017:
Endnu en dag med udfordringer, denne gang i det vestjyske, hvor den lille by Sdr. Vium var helt klar til ræs i gaderne. Byen summede af god stemning, og solen stod højt på himlen, så det tegnede til at blive en rigtig god dag. I dagens anledning havde Benny Andersen fået pladsen ved siden af Kenn, og begge var helt klar til at give sig fuldt ud. Men før starten gik, begyndte problemerne for alvor, motoren kørte varm på vej mod start, og køler blæseren var kortslutte. Bilen blev skubbet til side og fik et par spark, men med stor hjælp fik vi bilen kørende, men uden den køling der skal til når bilen holder stille. Vi nåede lige akkurat at komme med på 1. Heat, men udover problemerne med at holde bilen kold, låste forhjulene ved en nedbremsning gennem en chikane og vi satte dagens absolutte dårligste tid i 1. Heat. På 2. og 3. Heat i den ordinære konkurrence fik vi vendt op og ned på resultatet og satte i begge tilfælde hurtigste tid i klassen, og på trods af vores uheld på 1. heat fik vi kørt os op på en 2. plads i klassen. Fra fiasko til succes, blev det en fantastisk dag, og en fantastisk løb på skiftende underlag.

Action-foto: Patrick Brill

23. April 2017:
Til Yokohama Mesterskabet i Thisted var der fuld fart på. Den lange sprintprøve var ideel til bilen, og vi fik se hvad den kunne leverer når den blev kørt på grænsen. Desværre måtte vi stoppe halvvejs gennem løbet pga. et defekt motorophæng.
Bilen blev skilt ad omgående efter at være kommet hjem i vores serviceværksted, og bliver i samme omgang opdateret med ny kobling, samt justering af de sidste optimeringsmuligheder så snart delene fra Citroën Racing lander fra Frankrig. Vi er klar til næste løb, og ser frem til det går løs igen.

13. April 2017:
Efter bilen d. 8. April blev testet til årets Rally Grand Prix, var vi allerede d. 13. April klar igen til 1. Afd. af Yokohama Mesterskabet Øst på hastighedsprøven ‘Viking ringen, i Frederikssund. Denne gang med Benny Andersen som Co. Driver. Det blev en dag fyldt med udfordringer i Nordsjælland, men med spænding til det sidste. På første ‘Heat fik vi omstart pga. et uheld med en anden bil, men efter den nye start på 1. Heat gik der ild i nogle ledninger på bilen, sandsynligvis startet med en kortslutning på hovedkablet til starteren. I den ildelugtende røg fik vi frakoblet strømmen, og det lignede enden på ræset inden de rigtig var begyndt. Men med hjælp fra en Official, der havde en del værktøj i bilen fik vi den til at køre igen, med omkobling af strømmen. Dog skulle bilen skubbes i gang for at kunne starte, men vi kunne køre tilbage til service. Vi fik en straf tid på 1. Heat på langsomste tid +30 sekunder oven i, og på 2. Heat nappede pga. en misforståelse yderligere 10 sekunders straf for at overskride målfeltet. Ups 🙂 Efter vi bliver skubbet i gang på 3. Heat kommer  der fart på, men før 4. og sidste heat er vi 21 sekunder fra at kunne indhente en placering. -Men vi laver et heftigt angreb og giver ikke helt slip på håbet og muligheden. Det lykkedes os at indhente 22 sekunder i forhold til nr. 3, og slutter trods de mange udfordringer som dagen har bud på, med en bronze plads på podiet, som vi er godt tilfredse med.

Link til On-Board optagelser fra heat 4: https://youtu.be/ymcJaWxd9vc
  

Tidligere indlæg:

15.Marts 2017
Rally sæsonen skydes for alvor i gang d. 8. April i den asfalterede grusgrav ved Munck Asfalt i Kongensbro mellem Viborg og Aarhus. Forud for Rally Grandprix har der været mange forberedelse
der skulle falde i hak før bilen og teamet var 100% til 2017  Det bliver første gang vi skal køre den Citroën C2 R2 bil, og vi er meget spændte på at komme i gang med dette års rally sæson.
Der skal lyde en stor tak til alle der har hjulpet os, både sponsorer, venner og familie med at blive klar til start.

22. Januar 2017:
Den nye bil er ankommet til vores garage, og nu venter en grundig gennemgang og klargøring af bilen, en Citroën C2 i R2 rallytrim.
-og en sprød lyd.
img_0182
20. Januar 2017:
En lille epoke er slut, og det blev dagen hvor vi skulle sige farvel til vores stabile og succesfulde Opel Astra OPC. Men med en ny og spændende udfordring foran os ser vi frem mod en meget spændende sæson i 2017.
img_015116. December 2016:
Løbskalenderen for 2017 er nu opdateret, og opbygning af bilen er gået i gang.

1. November 2016:
Denne rallysæson nærmer sig sin afslutning, og har budt på både succes, podie pladser og meget store udfordringer for vores team.
Det tegnede til at blive en spændende sæson, og allerede ved årets første løb som var det traditionelle Rally Grand Prix i Kongensbro,
sluttede vi øverst på podiet.

Men denne sæson er ikke desværre gået helt som forventet, oven på sidste års helt fantastiske sæson. Vi har haft gode placeringer,
 -men også udfordringer som har kostet os point. Bla. leverandøraftale som ikke levede op til det aftalte, og udfordringer på Co. Driver fronten
hvor vi desværre har været ramt af sygdom, og dermed ikke kunnet køre det internationale Rally Denmark, som var på kalenderen.
Men vi er meget glade for at BA racing har kunne hjælpe os med at holde fart i bilen til Rally Silkeborg, Yokohama Mesterskabet i Randers,
og Bjerrum efterårs-rally, med henholdsvis Benny og Christina i højresædet.
Vi har være synlige på flere fronter udover vores deltagelse i løb, til både udstillinger og events, og der har været klikket ind her på vore hjemmesiden mere end 7.000 gange.
Forberedelserne til den kommende sæson er i gang, og der kommer til at ske en hel del. Det er ikke alle detaljer som er på plads endnu, så der ligger et stort arbejde foran os hvor vi arbejder på at ændre vores setup.

15: Oktober:
Bjerrum efterårsrally i Struer, blev med maser af regn et ægte efterårsrace, med spændende udfordringer på de meget glatte veje. Det var første gang at Kenn Rasmussen og Co. driver Christina Lindgaard (BA racing) skulle teste samarbejdet i vores Astra OPC. Det gik forrygende lige fra 1. heat, og vejret var absolut ingen ulempe for os 🙂
img_0041

27. August 2016:
Rally Silkeborg bød på 10 hastighedsprøver i god kvalitet, men det var ikke uden kamp vi kom afsted til løbet. Turboén til Mitsubishién nåede ikke retur fra renovering i tide, og Bo var ramt af sygdom, så løbet blev kørt i den “lille” Astra OPC, og vi var heldige med at Benny Andersen, kunne træde til som Co. Driver.
Under den første del af løbet inden servicepausen skulle rytmen lige på plads, men på de sidste 5 hastighedsprøver sad det hele lige i skabet, både på grus, asfalt og i luften. Vi sluttede på en 3. plads.

12. & 13. August:
Traditionen tro var der fredag i uge 32 Rallyshow i Faarvang mellem Viborg og Aarhus til langt ud på aftenen. Vi var med, og tusindvis af tilskuere var mødt op, for at se action. Til forskel fra andre løb, er det muligt at være Co. driver på en endagslicens, så Dan fra Stoholm autolakereri var sat i højre sædet, for at få en ægte rallyoplevelse til heat 2 og 3. Fra lørdag morgen, fortsatte ræset på Randers havn, til sidste afdeling af Yokohama Mesterskabet i vest.
FullSizeRender (1)FullSizeRender9. August:
Justering og Evo Launch test dag. Link til test under programmering: https://youtu.be/LvCud3tROtU

26. Juni var Evoen klar i nye klæder, til Yokohama mesterskabet på sprint prøven ‘Circuit of Ringkøbing, som med sine mange hårnålesving skiller sig ud fra andre rallysprint. En fantastisk oplevelse blev det til i 1. 2. 3. og næsten hele 4. heat.. 400m før mål kørte vi af prøven pga. støj fra bagtøjet.

11. juni var vejret perfekt til et spændende og krævende rally, men da venstre fordæk sprang ved høj fart, satte det en stopper for dagens udfoldelser. Bilen er serviceret, og kampklar igen.

1. Maj var Evo test dag til Yokohama Mesterskabet i Thisted.

26. April 2016. Den spændende Mitsubishi Evo 6, er nu færdig justeret efter installering af nyt Ecu Master programerbar motorstyrring.
Efter de første testkørsler tegner det til at blive en meget lovende og spændende bil at køre.  Evo skitse

2. April 2016. Astraén var klar med nyt ´look, og frisk olie, da vi kørte til start på årets Rally Grand Prix i Kongensbro.
Vi var inden start på sidste heat på en 2. plads, og det var et meget tæt løb som blev afgjort med under et halvt sekund til vores fordel,
og dermed kan vi kalde os vindere af klassen i Rally Grand Prix 2016 🙂

Video link: https://youtu.be/aaNoAgFlb6M

RGP1 2016

Resultst RGP

16. Januar 2016. Afslutning af sæsonen 2015 med præmieoverrækkelse KOM og Rally Master, er også startskuddet til en ny og spændende sæson i 2016:
IMG_0423

10. December 2015. Efter offentliggørelse af resultatlisten for klubmesterskabet i KOM – Kjellerup og omegns motorklub, kan vi med 114 point kalde os for vindere af mesterskabet.
KOM 2015 Præmieuddeling Yokohama mesterskabet 7. November 2015:
-Hvor vi stod øverst på podiet
Yokohama præmie 2015
31. Oktober 2015 afsluttede vi til Rally Denmark med base i Ans mesterskabet for Rally Master serien, hvor vi rammer en samlet 2. plads når pointene er talt sammen.
Det var lige ledes 7. og sidste afdeling af vores lokale klubmesterskab – KOM.

17. Oktober 2015 bød på regn og glatte veje ved Bygholm Rally i Horsens, som var 4. og sidste afdeling i MRS mesterskabet, hvor Teamet som nr. 3 fik bronze i mesterskabet.

4. afdeling af Yokohama mesterskabet 2015 blev kørt på Tronholmen i Randers d. 8. August, og når vi tæller pointene sammen, kan vi kalde os vindere af Yokohama mesterskabet Vest klasse 2   

10-08-2015 09-30-26

 

3. afdeling af Yokohama mesterskabet blev kørt i regn og blæst, og endnu mere regn d. 25. Juli 2015. Vi fik en sølvmedalje med hjem, og point som giver os mesterskabsføringen i klassen 2 for biler fra 1601ccm til 2000ccm.

2. afdeling af Yokohama mesterskabet Vest 28. Juni 2015 gav buler og skrammer 500m før mål på Heat 4, men vi gennemførte og fik 10 mesterskabspoint med hjem.

1. afdeling af Yokohamamesterskabet Vest d. 10. Maj 2015 gik ganske godt, og endte med metal af sølv.
Se on-board video sammendrag fra dagen her: http://youtu.be/dNhQexid_Co

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s